Een combinatie van marifoon en een Class B AIS transponder. Standard Horizon heeft de wereldprimeur met de Quantum GX6500.

De marifoon is Class D en daarmee geschikt voor de pleziervaart. Het apparaat heeft een loud hailer van 25 Watt, voorgeprogrammeerde mistsignalen en een terugluisterfunctie voor opnames tot twee minuten.

Het is mogelijk om maar liefst vijf handmicrofoons aan te sluiten. Dat kan zowel bekabeld als draadloos. Voor draadloze microfoons is een SCU-30 Wireless Access Point nodig.

Standard Horizon Quantum GX6500 big

De Quantum GX6500 heeft een groot display met AIS-doelen en een alarm voor Closest Point of Approach (CPA en TCPA). Er is NMEA 0183 en NMEA2000 voor het weergeven van de AIS-signalen op navigatiesystemen. De GPS-antenne zorgt voor een GPS-signaal voor zowel de AIS als de marifoon. Enige nadeel is dat er geen ingebouwde splitter in zit. Er zijn daardoor twee antennes nodig, een voor het marifoonsignaal en een voor het AIS-signaal.

De medewerker van Standaard Horizon op afgelopen METS vertelde dat dit door de regelgeving komt. Of het wáár is weet ik niet, maar jammer is het wél.