Winner Yachts introduceert een nieuwe Winner 11 tijdens Boot Düsseldorf. De werf presenteert daar het ontwerp en de 3D-tekeningen van het nieuwe zeiljacht. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Winner Club vertelde werfeigenaar Remco Sol dat de nieuwe Winner 11 werd ontworpen door Maarten Voogd van Simonis Voogd Design.

Winner 11 by Winner Yachts. Design: Simonis Voogd Design

Alle Winners tot nu toe zijn ontworpen door Cees van Tongeren, de man achter Van de Stadt Design. Van Tongeren zit al sinds 1967 in het ontwerpersvak en heeft sinds die tijd vele goed zeilende ontwerpen getekend. Remco Sol hierover in een interview met het bald Zeilen: “De keus voor een nieuwe ontwerper is een keus van continuïteit. Ik heb het er met Cees over gehad dat we ook in de toekomst Winners willen kunnen blijven leveren en dat we, om de continuïteit te waarboren, een nieuwe ontwerper zochten voor de Winners. Ik had Maarten Voogd in mijn hoofd. Zonder dat te weten hoopte Cees dat we voor Maarten Voogd zouden kiezen. Dus niet alleen wij,  maar ook hij vond het een goed idee, dat geeft een goed gevoel. Ik wil overigens benadrukken dat we voor vragen over de huidige Winners nog gewoon naar Cees gaan. Daar is niets aan veranderd.”

Maarten Voogd wijzigde het typische Winner-ontwerp op een paar punten: de kont is wat meer geveegd om het duiken van de punt onder helling te voorkomen. Bij de Winner 12 kwam dat nogal eens voor. Daarom werd ook de mast op de Winner 11 iets naar achteren verplaatst.

De Winner 11 is verkrijgbaar met een open en een gesloten spiegel. In het laatste geval kan de spiegel wel naar beneden worden geklapt. Het nieuwe jacht kan naar keuze worden gebouwd met twee of drie hutten. Bij drie hutten zijn er twee tweepersoons ruimten in het achterschip. Het toilet en de douche bevinden zich in twee afzonderlijke ruimtes.